Over

Elke collectie van Assemblé streeft ernaar om iedere vrouw mooi te kunnen kleden, in sobere tonen of meer uitgesproken tinten.

Atelier Assemblé bracht haar eerste collectie uit in 2007 met een collectie voor kinderen. In de eerste jaren werkte het Atelier voor haar volledige collectie uitsluitend met retro stoffen uit de jaren 50, 60 en 70. De kinderlijn werd bekend voor haar kleedjes met zomerse prints, rokjes in piqué wol, maar ook voor haar sobere witte A-lijnkleedjes en rechte broeken met paspel. Er kwamen t-shirts en sweaters in mooie kleurencombinaties. Omwille van deze uitgesproken stijl werd het merk vrij snel een begrip in de wereld van de kinderkleding.

In 2009 volgde een eerste collectie voor dames, aanvankelijk in het verlengde van de kinderlijn, met een uitgesproken retro touch. Al snel evolueerde deze damescollectie naar meer soberheid en een tijdloos karakter. De laatste jaren werd voornamelijk gewerkt met nieuwe stoffen, met zorg uitgekozen omwille van hun goede kwaliteit en rijke kleuren. Het kleurenpallet varieert van uitgesproken naar zacht en sober, van effen stoffen naar subtiele prints. Atelier Assemblé staat voor een vrouwelijke lijn en streeft naar de perfecte pasvorm voor elk model.

Van bij de start is het mogelijk om bij Atelier Assemblé een kledingstuk op maat te laten maken. De klant kan een model kiezen uit de huidige of uit vorige collecties.  Hierdoor wordt in het atelier veel studiewerk verricht op figuren en pasvormen. Bij de samenstelling van een collectie wordt sterk rekening gehouden met de diversiteit van het vrouwelijke figuur.